Rady pre gazdinky

23.03.2014 14:10

KORENINY

čo môžeme spolu miešať

-          bazalku, cesnak, mleté čierne korenie, rozmarín a šalviu,

-          cesnak, mätu piepornú, mleté čierne korenie, oregano a tymian,

-          aníz, cesnak, čili, klinčeky, koriander, mleté čierne korenie a škoricu,

-          cesnak, cibuľu, mleté čierne korenie, muškátový orech, oregano, sladkú a štipľavú papriku,

-          cesnak, cibuľu, karí korenie, sladkú a štipľavú papriku,

-          cesnak, cibuľu, ďumbier a petržlenovú vňať,

-          cibuľu, mleté čierne korenie, saturejku, šalviu a tymian,

-          cesnak, cibuľu, majorán, mleté čierne korenie a sladkú papriku,

-          ďumbier, klinčeky, mleté čierne korenie a nové korenie a tymian,

-          cesnak, kardamóm, klinčeky a mleté čierne korenie,

-          klinčeky, majorán, mleté čierne korenie a muškátový orech,

-          klinčeky, koriander, mleté čierne korenie, škoricu a pálivú papriku,

-          majorán, oregano, rozmarín, saturejku a tymian (takzvaná provensálska zmes),

-          čili, ďumbier, fenikel i horčicové semená, koriander a rascu.