Bravčovina

Ryžovo-mäsové knedličky v kapuste

Príprava:

300 g mletého bravčového mäsa (sójový granulát)

150 g ryže

2 cibule

600 g kyslej kapusty

100 g slaniny

2 vajcia

rasca

mleté čierne korenia

soľ

polohrubá múka

kyslá pochúťková smotana

 

Postup:

Na troche oleja rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninku, speníme cibuľku a pridáme kyslú kapustu. Zalejeme vodou a dusíme, kým kapusta nezmäkne. Medzitým si pripravíme knedličky: do mletého mäsa (alebo namočeného a odkvapkaného sójového granulátu) pridáme dusenú ryžu (v pomere 2:1), na oleji spenenú cibuľku, vajcia, mleté čierne korenie. Všetko dôkladne premiešame, ak je masa riedka, pridáme trochu polohrubej múky. Z tejto hmota tvarujeme knedličky vo veľkosti orecha. Keď je kapusta mäkká, dáme ich do nej variť. Nakoniec zahustíme jedlo zápražkou, do ktorej pridáme trošku sladkej červenej papriky a podľa chuti smotanu.

 

Na stiahnutie: Knedlíčky.docx (15206)